DINA FÖTTER VILL BÄRA DIG GENOM LIVET!

De flesta av oss använder våra fötter många timmar per dygn - ibland i business korrekta skor. Allt från pumps till snygga Churchskor för män, olika varianter av skor inom vård och omsorg där man går och står mycket eller grova stålhätteskor i branscher där vi behöver skydda våra fötter över- och underifrån.

Är du aktiv idrottare inom en sport med mycket action är det extremt avgörande för prestationen att man inte har störande moment eller smärta i foten. 

Ålder och hälsa påverkar naturligtvis också våra fötter. När man blir stelare med åren är det heller inte så enkelt att ta hand om fötterna själv.

Fötterna är unika. Du har bara ett par - och de skall bära genom livet. Omsorg och regelbunden omvårdnad kan göra livet för Dig och Dina fötter så mycket enklare samt för  leder och muskler som annars får ta stryk.
Se nedan hur vi vill hjälpa Dig.

FÖRHÅRDNADER

En mindre förhårdnad kan om tiden får rinna på enkelt utvecklas till en liktorn, som börjar göra ont. Hälsprickor ger liknande problem med smärta och obehag. 
Vi anpassar oss genom att börja belasta foten på ett onaturligt sätt, vilket i sin tur ger muskelspänningar – och på sikt inflammation i muskler, senor, leder och flytta sig uppåt till knän o höfter. Vi tar bort bort dessa förhårdnader vilket underlättar för hela Din kropp:)


VÅRTOR

Många har en vårta under foten utan att kanske ens veta om det. Om den inte behandlas kan den spridas till fler ställen på fötterna. Om man dessutom delar badrum med fler i hushållet är smittrisken till andra att räkna med. Vi behandlar bort vårtor på flera olika sätt. Förnyad behandling inom några veckor kan ibland behövas beroende av vilken behandling som valts.


NAGELTRÅNG

Är ibland ärftligt då nagel är eller successivt blir skedformad och börjar tränga in i nagelvallen så irritation och smärta uppstår. Kan även vara orsakat av felklippta naglar. Om man börjar nagelbehandling i god tid kan vi oftast få bukt med nageltrånget. 

Vi slipar eller klipper bort en smal del av nageln  där den skär in i huden, ner till nagelroten. Vi kan här även hjälpa till med nagelkorrigering.


NAGELSVAMP

Svamp i fotnaglar uppstår oftast efter att man har haft fotsvamp en tid. Fotsvampen trivs i fuktiga miljöer och startar ofta mellan lilltån och ringtån med fuktiga vita hudflagor. Kliar eller besvärar inte alltid så man kan ha fotsvamp utan att ha observerat det. Torka alltid bort mellan tårna efter dusch. Tvätta alltid strumpor i 60c - annars finns svampsporerna kvar. Fotsvamp behandlas bort enkelt. Vi har de rätta produkterna!

När väl svampen tagit sig in i nagen börjar den bli gul- och svart strimmig. Blir ofta tjockare och en aning porös.

Vi slipar ner nageln för att ta bort bort så mycket svampsporer som möjligt. Därefter kan man börja självbehandla. Sällan någon nytta att försöka behandla innan de flesta sporer slipats bort. 

Vi har de rätta produkterna för fortsatt egenvård!


HÄLSPORRE (SMÄRTA UNDER HÄLEN)

Man dämpar besvären genom kännedom om orsaken samt genom en underbens- och fotmassage. Viss egen egenvård enligt instruktion förbättrar även chanserna att mildra besvären och på sikt bli besvärsfri. Vi kan även hjälpa till med tejpning för att minska problemen samt hänvisa till duktiga ortopedtekniker för ev inlägg.


HALLUX VALGUS (INÅT-KRÖKT STORTÅ)

Genom avlastning och fot-massage kan muskler i foten få möjlighet att stressa ner och inte förvärra problemen utan snarare förminska dem. Med några få fotgymnastikövningar kan man själv börja avhjälpa problemet  Vi anvisar lämpliga övningar och kan även hjälpa till med tejpning eller silikonavlastning för att minska besvären.